• Van angsthaas naar angstbaas
    20 May 2020
    20:00 - 22:00

Let op! I.v.m. het Corona virus wordt dit college op een ander moment gehouden. Deelnemers die al een kaartje hebben gekocht ontvangen informatie zodra er een nieuwe datum gepland staat

Angst is er in vele vormen, zoals faalangst, angst om voor groepen te staan en angst voor afwijzing. Angsten kunnen je enorm belemmeren in je privé en professionele leven. Hoe kun je deze belemmering transformeren naar kracht? In dit college gaan we hier dieper op in en krijg je inzicht hoe angst je juist kan helpen bij het unlocken van je maximale potenties en tot volle wasdom te komen als mens.

Ferry de Wit neemt je mee in zijn eigen verhaal. Op jonge leeftijd kreeg hij de diagnose ‘angststoornis’. Dit was voor hem het begin van een zoektocht naar wat het betekent om mentaal gezond te zijn en ontdekte hij dat datgene waar hij het meest bang voor was hem de richting wees naar zijn ultieme potentie.

In deze workshop leer je:

  • Wat angst is en hoe angst zich uit
  • Wat de relatie is tussen angst, denken en actie
  • Hoe jij de emotie angst kan dragen zonder dat het jou overneemt
  • Hoe je jezelf traint om van angst jouw wegwijzer te maken

De workshop combineert Ferry’s ervaringsdeskundigheid, de nieuwste inzichten uit de psychologie en één van de belangrijkste mythologische verhalen om jou te inspireren en te activeren om angst te transformeren van belemmering naar kracht. Aan de hand van zes stappen ga je van angsthaas naar angstbaas.


Ferry de Wit

Ferry de Wit is afgestudeerd in Arbeid en Organisatiepsychologie en Bedrijfskunde op de Universiteit Twente en heeft zich daarnaast jaren verdiept in Oosterse filosofieën. Zo heeft hij een tijd doorgebracht in een klooster in Vietnam en heeft hij gemediteerd in diverse tradities zoals Zen en Vipassana. Inmiddels is hij gecertificeerd mindfulnesstrainer (certificering door het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam) en combineert hij zijn ervaringsdeskundigheid ten aanzien van mentale klachten, zijn wetenschappelijke achtergrond en zijn lessen uit de Oosterse tradities in zijn werk als trainer en coach. Hij wordt beschreven als toegankelijk en concreet en schuwt zijn eigen kwetsbaarheid niet. Dit zorgt vaak voor veel openheid en herkenning bij de deelnemers. Zijn missie is: mensen handvatten aanreiken om zichzelf uit de automatische piloot te halen om zo een leven te leiden dat echter, betekenisvoller en plezieriger is.

Let op! I.v.m. het Corona virus wordt dit college op een ander moment gehouden. Deelnemers die al een kaartje hebben gekocht ontvangen informatie zodra er een nieuwe datum gepland staat

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.

Venue:  

Venue Phone: 053 430 0999

Venue Website:

Address:
Oude Markt 15, Enschede, Overijssel, 7511 GA, Nederland

Description:

Concordia Film | Theater | Beeldende Kunst, voorheen Concordia Kunst & Cultuur, is een centrum voor beeldende kunst, theater, cinema en cultuuronderwijs in Enschede.